Bezienswaardigheden Sicilië

Bezienswaardigheden Sicilië

1. Taormina

Bezienswaardigheden Sicilie Top 10 begint met Taormina. Taormina ligt in het oosten van Sicilie op een bergwand en kijkt uit op het prachtige eilandje Isola Bella en vanuit deze bezienswaardigheid kun je de Etna zien en af en toe zelfs horen rommelen. In Taormina staan er verschillende bezienswaardigheden op je te wachten. Denk hierbij aan het Grieks Romeinse theather Teatro Greco, een dom uit de 13e eeuw en een prachtig paleis (Pallazzo Corvaja) uit de 15e eeuw. Wanneer je de kabelbaan naar beneden pakt naar het strand van Mazzaro, kunt u ook nog een bezoekje brengen aan bezienswaardigheid Grotta Azura, ook wel de blauwe grot van Sicilie genoemd.

teatro-greco

2. De Etna beklimmen

Bezienswaardigheden Sicilie Top 10’s nummer 2 is voor de actievelingen. Het hoogste punt dat je op de Etna in Sicilie kunt bereiken is bij de Osservatore op bijna 3.000 meter hoogte. Het is hier net alsof je op de maan beland bent. Onderweg kom je grote kloven tegen, waaronder de Valle del Bove en enkele kraters als de Trifoglietto en de Mongibello. Ben je iets minder te been? Pak dan in Rifugio Sapienza de kabelbaan tot 2580 meter hoogte om vervolgens vanaf hier met een 4×4 jeep tot de Osservatore door te kunnen rijden. Een mooie 2e bezienswaardigheid in de Top 10 bezienswaardigheden van Sicilie. Tip: Startpunt voor wandelingen lig op Rifugio Sapienza of Piano Provenzana aan de andere zijde van de berg.

Mt_Etna

3. De Eolische Eilanden

Bezienswaardigheden Sicilie Top 10’s nummer 3 ligt ten Noorden van Sicilie. De Eolische eilanden is een eilandengroep met zeven vulkanische eilanden, waarbij je door te eilandhoppen het meeste kunt genieten van alle bezienswaardigheden. Lipari is het grootste eiland en leent zich uitstekend om met een scooter te verkennen. De berg- en strandwegen zijn erg leuk en stop tussendoor om wat lekkers te eten of te drinken in de authentieke Italiaanse dorpen. Stromboli en Vulcano zijn de enige eilanden in de groep met een actieve vulkaan. Op deze eilanden moet je dan ook zeker even de krater gaan beklimmen! Met zonsondergang is deze bezienswaardigheid van Sicilie ook een schitterend gezicht!

eiland

4. Agrigento – Valei van de Tempels

Bezienswaardigheden Sicilie Top 10’s nummer 4 is er één voor de liefhebbers van kunst en architectuur. In Agrigento in het zuiden van Sicilie ligt de vallei van de tempels; een groep van 7 overgebleven tempels uit de 5e en 6e eeuw voor Christus die een mooie bezienswaardigheid vormen op de bergheuvels van Agrigento. De tempels, die een eerbetoon vormen aan Griekse goden als Hera, Zeus, Herakles en Vulcanus, zijn tevens opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco.

img_2914

5. Palermo

Bezienswaardigheden Sicilie Top 10’s nummer 5 is de hoofdstad Palermo. Palermo heeft een aantal prachtige bouwwerken, waaronder de hieronder afgebeelde kathedraal. Andere authentieke bouwwerken zijn Teatro Massimo, Teatro Politeama, Fontana Pretoria en Piazza Giluio Cesare. Daarnaast is het ook leuk om de kalksteenberg Monte Pellegrino te beklimmen. Deze bezienswaardigheid van Sicilie is 606 meter hoog en geeft een mooi uitzicht over Palermo.

hotel-president-palermo-e-dintorni3_palermo

6. Kathedraal van Noto

Bezienswaardigheden Sicilie Top 10’s nummer 6 is de Kathedraal van Noto. Noto geldt als een van de belangrijkste baroksteden van italie en staat samen met de andere plaatsen van de Val di Noto op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een aardbeving verwoeste in 1693 bij de Val di Noto meerdere steden, die vervolgens volledig herbouwd moesten worden. Wanneer je een auto huurt, is het zeker de moeite waard om de overige plaatsen van de val di Noto te bezoeken, waaronder Caltagirone, Catania, Militello in Val di Catania, Modica, Palazzolo Acreide, Ragusa en Scicli. Prachtige bouwwerken van de Val di Noto nemen een gewaardeerde 6e plek in in de top 10 bezienswaardigheden van Sicilie.

Cathedral-Of-Noto-87688

 

7. Theater en Tempel van Segesta

Bezienswaardigheden Sicilie Top 10’s nummer 7 is te vinden in de stad Segesta. De tempel is gebouwd rond 430 voor Christus en bevindt zich op een heuvel vlak buiten Segesta. De Tempel is een bezienswaardigheid op zich, maar vanuit de tempel heb je ook een geweldig uitzicht op de omgeving. Naast de tempel, kun je hier ook het theater bezoeken. Eens per twee jaar wordt het theater nog gebruikt voor openlucht voorstellingen.

tempel-segesta-sicilie

8. De Dom van Monreale

Bezienswaardigheden Sicilie Top 10’s nummer 8 is de Dom van Monreale. Monreale licht op een berghelling 8 km van de hoofdstad Palermo en kijkt uit over de vallei van de rivier de Oreto en de Conca d’Oro. De dom van Monreale op Sicilie staat bekend om zijn immense mozaieken, in totaal maar liefst 6000 m2. Daarnaast bevindt zich naast de dom in het en het klooster een prachtige binnentuin.

monr04

9. Tonnara di Scopello

Bezienswaardigheden Sicilie Top 10’s nummer 9 is Tonnara in Scopello. Een vissersdorp op Sicilie dat bekend was om zijn tonijnvisserij en het nu moet hebben van haar prachtige rotsachtige baai en rondleidingen door het authentieke vissersdorp. Wanneer je Scopello gezien hebt, kun je bij deze bezienswaardigheid een heerlijke duik nemen in de baai. Er zijn ook duikexcursies mogelijk vanuit Tonnara di Scopello.

tonnara-di-scopello

10. Erice

Bezienswaardigheden Sicilie Top 10 eindigt met de stad Erice. Deze bezienswaardigheid van Sicilie ligt op een hoogte van 750 meter, op de top van de Monte San Giuliano. Mede dankzij zijn hoge ligging geeft Erice een prachtig uitzicht over de zoutpannen en Egadische eilanden. Daarna is het historische centrum uit de middeleeuwen erg authentiek en gezellig om te bezoeken. Een mooie laatste bezienswaardigheid uit de top 10 bezienswaardigheden van Sicilie.

bezienswaardigheden sicilie

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com