Reistips

Reistips Sicilië

Sicilië is heel gemakkelijk te bereiken doormiddel van het vliegtuig of met de auto en de boot. Als je je huisdier wilt meenemen op vakantie is het handig om de volgende tips te lezen.

Reizen met je huisdier

Voor je vertrekt moet je huisdier een Europees paspoort hebben. Dit kun je bij je dierenarts krijgen. Tevens kan je dierenarts je ook vertellen welke vaccinaties je huisdier moet hebben. Bijvoorbeeld rabiës en ook moet je huisdier gechipt zijn.

sicilie-boot

In de auto

Indien je je hond meeneemt, mag je deze eventueel op de achterbank vervoeren. Let overigens ook op de algemene veiligheid: een afscheiding kan voorkomen dat je hond door de auto vliegt, indien je plotseling moet remmen. Dus ook als je maar één hond hebt, is een goede afscheiding belangrijk. De temperaturen in Italië / op Sicilië zijn veel hoger dan in Nederland. Laat je huisdier dan ook niet in de zon in de auto achter.

Op de boot

Veel veerboten hebben cabines waar huisdieren welkom zijn. Als je zo’n cabine wilt huren dan moet je dat van tevoren aangeven. Als je geen cabine hebt gehuurd waar huisdieren welkom zijn, dien je je met je huisdier bij de receptie te melden. U krijgt dan een sleutels mee van een hok waar uw huisdier in moet. Vergeet niet dat er geen personeel aanwezig is in het verblijf van de huisdieren, u moet dus zelf voor eventuele eten- of drinken voor uw huisdier zorgen.

 

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com